Haber

Başkan Büyükakın; rotanız hayırlı olsun

Kocaeli’ye eğitim için gelen uluslararası öğrenciler için düzenlenen “Evinize Hoş Geldiniz” programında duygulu anlar yaşandı.

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eğitim amacıyla ülkelerinden Kocaeli’ye gelen uluslararası öğrenciler için “Evinize Hoş Geldiniz” programı düzenledi. Antikkapı Restaurant’ta düzenlenen programa yüzlerce yabancı uyruklu öğrenci katıldı. Bütün insanların kardeş olduğuna dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kursunuz hayırlı olsun” dedi. Anlamlı etkinlikte, farklı ülkelerden gelen öğrenciler performanslarıyla duygu dolu anlar yaşadılar.

 

PROGRAMA YOĞUN KATILIM

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Büyükşehir Koordinatörü Abdullah Köktürk, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Şemsettin Yıldırım, Gölcük Belediyesi Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli İl Göç İdaresi Müdür Yardımcısı Mehmet Kavuk, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Lideri Nebi Karakoyun ve çok sayıda yabancı öğrenci katıldı.

 

SİZİ ŞEHRİMİZDE AĞIRLAYACAĞIZ

Önder Büyükakın, yıllar geçtikçe Kocaeli’ye yeni öğrencilerin geldiğine ve dostluk, kardeşlik, barış köprülerinin yeniden kurulduğuna dikkat çekerek, “Yüzler değişir ama yüzlerdeki ifade değişmez. Sevgiyle, kardeşlikle, gönül rahatlığıyla gözler birbirine. huzurlu görünüyor. Sizi şehrimizde ağırlayacağız. Misafir yeni arkadaşlarımız için ne ifade ediyor? Bir süre sonra daha mantıklı olacak. Muhtemelen ilk anda konuk kelime muhtemelen sizi bir kelime olarak yorumlayacaktır. Ancak burada eğitiminizi tamamladıktan sonra misafirliğin ve misafirperverliğin ne demek olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Ama yaşadıktan sonra anlayacaksın” dedi.

 

YABANCI HİSSETMEMEK İÇİN

Konuk öğrencilerle bir araya gelmekten son derece memnun olduğunu belirten Önder Büyükakın, kendi hayatından kesitler anlatarak tavsiyelerde bulundu. Önder Büyükkakın, “Burada kaldığınız süre boyunca kendinizi yabancı hissetmemeniz için tüm kurumlarımızda elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diyerek, “Neden böyle bir şey yapıyoruz? Büyükşehir Belediyesi, yurt dışından Kocaeli’ye eğitim için gelen öğrencilerin burada eğlenmesi için neden bu kadar uğraşıyor? Çünkü biz böyle düşünüyoruz. Milletimizin maliyet sisteminde, insan yaratılışta kardeştir” dedi.

 

SİZİNLE BİRLİKTE DÜŞÜNMEK İSTİYORUM

“Hepimiz kardeşiz.” Önder Büyükakın, bunun altını çizerek, “Aranızda bu kısmı şimdiye kadar düşünmeyenler var. Bu şekilde düşün. Bazen bu şehirde farklı etnik kökenlerden arkadaşlarımız oluyor. Türkiye’de. Farklı etnik kimliklere sahip insanlar var. Şimdi onlarla sohbet ederken onlara sorduğum soruyu düşünmek istiyorum. Burada dünyanın dört bir yanından farklı ırk ve renklerden insanlar var, değil mi? Geriye gidelim. Önceki nesil, ondan önceki nesil, ondan önceki nesil. Bir öncekine bir göz atalım. Hz. Adem ve Havva’ya gidin. Hz. Adem ve Havva Amerikalı mıydı? Afrikalı mıydı? Asyalı mıydı? Avustralyalı mıydı? O nereliydi? Hz. Adem ve Havva. Bunu daha önce düşündün mü? Hz. Adem ve Havva ilk insanlardır. Hangi millettendi? Bir yarışları yoktu, değil mi? Yani temelde buradaki herkes birbiriyle akraba, abisi hepimizin büyükbabası, onun babaannesi tıpkı buradaki herkesin büyük büyükbabası ve anneannesi gibi. Kardeş dünyada herkes diğer insanlara olduğu kadar burada da değil mi?” sözlerini verdi.

 

TÜM İNSANLAR YARATILIŞTA KARDEŞTİR

“Dünyadaki bazı insanlar sırf ten rengi, göz rengi, ırkı, uyruğu veya geldiği ülke nedeniyle diğer insanları ayırarak bir şey yapar mı?” sorusuna Önder Büyükakın, “Olamaz mı? Bu dünyadaki en ilkel şey olurdu. Değil mi? Yani bir insanı ten renginden gözünün rengine kadar beyaz veya siyah olması veya falanca milletten olması nedeniyle ayırt etsek, onu irili ufaklı görsek gerçekten o olur muyduk? dünyanın en ilkel yaklaşımını gösteriyor? Bu tamamen ilkel bir şey olmaz mıydı? değil mi O zaman bir kez orada buluşuruz. ve tüm erkekler arasında, büyükanne ve büyükbabalarına göre birbirleriyle akrabadırlar. şeklinde konuştu.

 

İYİ İNSAN OLURSA DEĞERLİDİR

Bir insanı bir başkasından daha iyi ya da daha kötü yapan şeyin aslında onun iyi insan olup olmamasıyla ilgili olduğunu vurgulayan Önder Büyükakın, “Güzel insan insansa, o insan değerlidir. Bir kişi korkunç bir insansa, o kişi değersizdir. Çok uzun konuşmayacağım ama beni biraz daha sabırla dinlemeni istiyorum. Şimdi bir şey daha söyleyeceğim. Az önce Adem ile Havva’nın bizim dedelerimiz olduğunu söyledim. Oradan hepimiz birbirimizin kardeşiyiz. Şimdi iki şeye dikkat etmenizi istiyorum. Hz Adem ve Havva’nın iki oğlu oldu. Bu iki oğuldan birinin adı Habil, diğerinin adı ise Kabil’dir. Hazreti Adem bir peygamberdir. Habil peygamberin oğlu, Kabil ise peygamberin oğludur. Baban Peygamber olsa bile sana bir faydası olmaz. Burada da açık mısın? Ağ Babanız bir Peygamber olsa bile, Kabil’in yolunu izliyorsanız, korkunçluğu seçerseniz, bunun hiçbir değeri yoktur. Hangi ırktan olursan ol, babanın kim olduğu, annenin kim olduğu önemli değil. Seni değerli kılan güzellik yolunda mısın? Kötülüğün yolunu mu seçtin? Oradaki duruşun, uygunluk tarafında mı yoksa berbatlığın tarafında mı duruyorsun? Barış’ın yanında mı duruyorsun? Savaş tarafında mı? Kardeşliğin yanında mısın? düşmanlıkla mı? Dünyayı yaşanmaz hale getirenlerin yanında mısınız? Dünya yaşanır diyenlerden yana mı? Bu soruları tekrarlayın. Bu şekilde düşünün ve hayatınızın geri kalanında kendinize bu soruyu sormaktan asla vazgeçmeyin.”

 

DÜNYADAKİ TÜM İNSANLAR KARDEŞTİR

İnsanlığın bekası için adalet, barış, kardeşlik için her birinizin çalışmaya devam etmesi gerektiğini vurgulayan Önder Büyükakın, “Başka bir dünya mümkün mü? Barışın, adaletin, kardeşliğin, güzel şeylerin daha huzurlu ve keyifli olduğu başka bir dünya bulunabilir mi? Evet olur, evet olmaz, bu ayrımın karşılığında ne verecek? Yaptıklarımız bu ayrımın bedelini ödeyecek. Kader deme. Çünkü şans dediğiniz şey aslında bizim yaptıklarımızın ve sizin yaptıklarınızın sonucudur. Diğeri yapar. Oburluk yapıyor. Tüm bunların toplamı aslında baht olarak başımıza gelenler. Örneğin karbon salınımını kontrol altına alırsak dünya yaşanabilir bir yer olmaya devam edecek ama aksini yaparsak bu dünyada yaşamak mümkün olmayacak. O yüzden senden sadece bunu istiyorum. Burada okuduğunuz sürece, bu söylediklerimi hayatınızın sonraki dönemlerinde unutmayın. Dünyadaki tüm insanlar bir yaratılışta kardeştir. İki babanın, annenin, kardeşlerinin, milletinin kıymeti yok. doğru mu Utangaç mısın? güzellikle misin Alçakgönüllülüğün yanında mısın? Asıl mesele, sizi pahalı veya bedava yapacak tek önlemin bu olmasıdır. O yüzden her zaman derim ki rotanız dosdoğru olsun.” sözlerini kullandı.

 

HUZUR SİZİN ROTASINIZ.

Başkan Büyükakın, “Şöyle düşünün. Bu adamın akşam saat yedide evinde bir çocuğu var, eşi ve arkadaşlarıyla oturup sohbet etmek istiyorlar. Zoraki konuşmadan neden iki kelime daha fazla söylemeye çalıştığını bir düşünün. için yapıyorum. Yeterince bulaşıcıdır. Bulaşma bulaşıcıdır. Güzel, daha fazla yetkinliğe bulaşırsa, berbatlığa hükmedecek. İnsanlarla ne kadar çok konuşursam, ne kadar çok insanın doğruluk yolunda yürümesi için insanlığın iyiliğine dikkat edersem, dünya o kadar iyi olur. Neme ihtiyacım var dersem, ne istersem söylersem yarın dünyaya düşeceğim karmaşanın sorumlusu ben olurum. Bu yüzden size kaygımı anlatmaya çalışıyorum. İnsanlık rotanız olsun. Kardeşlik rotanız olsun. Rotanız Barış olsun. Peşinden koştuğunuz tek maliyetli şey adalet olsun. Adalete uyarsanız, adaletten başka bir şeyi ölçü almazsanız, insanların yaptıklarının tek ölçüsünün doğru ya da yanlış olduğunu düşünürseniz, bu dünyanın daha güzel bir yer olması için bir şeyleri değiştirebilirsiniz.

 

EVİNDE GİBİ HİSSET.

Dünyadaki tüm büyük değişimlerin aslında tek tek insanların küçük adımlarıyla başladığına dikkat çeken Önder Büyükakın, “Yaptıklarım dünyamı değiştirir demeyin. Dünyayı değiştiren insanlar, dünyayı güzelleştiren insanlar aslında güzellik için çabalayan insanlardır. Bir ihtiyar olarak size tavsiyem, dünyayı daha uygun bir yer haline getirmek için elinizden geldiğince çabalamalısınız. Bu şehirde hayatın tadını çıkar. Bu şehirde imanla yaşayın. Bir sorununuz varsa, arkadaşlarımızla iletişime geçin. Kendinizi evinizde gibi hissedin. Geldiğiniz şehrin belediyesi gibi buranın belediyesi de yanınızda olacak. Buranın Valiliği, geldiğiniz devlet kurumu gibi yanınızda olacaktır. Ailelerinizin sizi düşündüğü gibi, biz de sizi çocuklarımız gibi düşüneceğiz. Bundan emin ol. Çünkü biliyoruz ki buradaki herkes aslında Adem ile Havva’nın torunları, yani kardeşler, sizler de bizim çocuklarımızsınız.” Söz konusu.

 

GÜZELLİK DÜNYAYA HAKİM OLDU.

Birlikte büyük bir yeterlilik hareketi başlatmak isteyen Önder Büyükakakın, “Bütün hareketler bu şekilde başladı. Dünyada liyakat, iman eden, hak için çabalayan insanlar sayesinde galip geldi. Umarım hem burada kaldığınız süre boyunca hem de ülkenize döndüğünüzde ya da dünyanın neresinde olursanız olun güzelliğin peşine düşersiniz. Yetkinlik çabası veriyorsunuz ve kendi ölçeğinizde insanlığın zindeliği için kendi gücünüzle bir şeyler yapıyorsunuz. Daha iyi bir dünya mümkün. Daha adil bir dünya mümkün. Lütfen buna inan ve bu konuda kendin bir şeyler yap. Bunu yapmaya başladığınızda, şehrinizin ülkenize güzelleştiğini göreceksiniz. Sizden burada bu kültürle ilişki kurmanızı, bu kültürü tüm dünyaya yaymanızı, burada okuduğunuz sürece sadece eğitim alanını değil, şehirdeki diğer ilgi alanlarınızı da takip etmenizi isteyeceğim. Ülkemize döndüğünüzde dostluklarınız devam etsin, dostluklar ve hatta evlilik bağları kurun. Buraya gelip gidenler gelsin, damatlar gelsin, damatlar gitsin. Madem burada herkes birbirinin kardeşi, burası bir zevk vesilesi olsun. Burada bir iş kurun, burada arkadaşlarınızla ülkenizde bir iş kurun.

 

GÖNÜLDEN KALPLE BİR İLİŞKİ VAR

Önder Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bu temennilerin sizin de yüreğinize dokunduğunu düşünüyorum. Çünkü insanlık yürekten konuşuyorsa biz ona Türkçe Vicdan deriz. Allah bizi yaratırken kalbimize bir terazi koydu ve adına Vicdan denildi. Ne olursa olsun, kalbine sorduğunda sana gerçeğin ne olduğunu söyler. Yüreğine sorarak yolunu bul. Pusulanız da burada vicdandır. Vicdanınıza hakim olduğunuz sürece hayatınızdan memnun kalacağınızı görecek, kalbinizden konuştuğunuzda ise karşı tarafın sesi duyduğunu ve sözünüzü anladığını göreceksiniz. Bunu anladığını biliyorum. Gönülden kalbe bir bağ vardır. Bu köprülerin ebedi köprüler, kardeşlik köprüleri, barış köprüleri olmasını diliyor.”

 

KOCAELİ’MİZİN ONURSAL TEMSİLCİLERİ OLACAKLAR

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Lideri Nebi Karakoyun, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza sıcak misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Yakın ve uzak ülkelerden ilimize eğitim için gelen öğrencilerimiz, eğitimlerinin sonunda Türkiye’nin ve Kocaeli’nin fahri temsilcisi olacaklardır. Kocaeli’nin modern bir şehir olması ve sosyal hayatın canlılığı sayesinde zorlanmayacaklarına inanıyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

DÜNYAYI DAHA KEYİFLİ HALE GETİRECEK

Ürdünlü öğrenci Atallah Alrawashdeh, Kocaeli’nin Türkiye’nin en keyifli şehirlerinden biri olduğuna işaret ederek, “Bu keyifli Kocaeli’de kültürlerimizi yansıtırken Kocaeli ve Türk kültürü hakkında da çok şey öğreniyoruz. Örneğin büyüklerin elini, küçüklerin gözlerini öpmek. Örneğin mancaralı pide, pide, mısır ekmeği pek hoş karşılanmaz. Kocaeli ve Gebze Teknik Üniversitelerinde almış olduğumuz eğitimlerin kendimizi, ülkelerimizi ve dünyayı güzelleştireceğini biliyoruz. Aslında Osmanlı’nın hatırası olan bu topraklarda bizim unuttuklarımızı hatırladığını da biliyoruz ve bu hatıra bize daha güzel günlerin geleceğine dair umut veriyor.

 

RENKLİ GÖRSELLER

Program boyunca sahneden renkli görüntüler eksik olmadı. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin Gürcü Levani Kamashidze Halk Dansları Gösterisi, Bölgesel Dans Gösterileri ile Afrikalı Öğrenciler, Khadim (Senegal), Juliana (Madagaskar), Rahma (Nijerya), Yacoub (Çad), Francky (Kamerun), İbrahim (Gine) Acharuli Dansı , Azerbaycanlı Armin Türker de Tar performansını seslendirdi. Uluslararası öğrencilerden Yusuf Ruanda Hamda (Hindistan), Jordi (Gana), Patrick (Ruanda) Carina (Mozambik)’in Türkçe müziği performansı ve öğrencinin seslendirdiği müzik program boyunca alkış aldı. Yabancı öğrenciler de yöresel kıyafetlerini ve kültürlerini tanıttı.

 

YABANCI ÖĞRENCİLER KOCAELİ’Yİ SEVDİ

Yabancı konuklar, Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, şehrin ve ülkenin tanıtımı için gösterdiği misafirperverlikten çok etkilendiklerini belirtti. Kendi ülkelerinde bırakın böyle bir desteği Belediye Başkanı’nın kendisini bile göremediklerini söyleyen konuklar, Önder Büyükakın’a samimiyeti ve nezaketinden dolayı teşekkür ederek yaşadıkları şehirlerden getirdiklerini hediye ettiler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler